آتن، یونان، 2004
بازیهای المپیک 2004 به یونان، زادگاه بازیهای باستانی و محل افتتاحیه المپیک مدرن بازگشت. هیجان پیرامون بازگشت به خانه به دلیل نگرانی های امنیتی مربوط به نزدیکی آتن به خاورمیانه ناپایدار ی کاهش یافت. علاوه بر این، تأخیرهای جدی ساخت و ساز و نگرانی از اینکه هوای گرم و مرطوب آتن و سطوح بالای آلودگی هوا برای ورزشکاران مضر است، IOC را بر آن داشت تا به طور خلاصه بازی ها را به شهر دیگری منتقل کند. رسانه ها به این موضوعات دست زدند و شکست ناگوار را پیش بینی کردند. هیچ یک از بلایای مورد انتظار رخ نداد. در روز افتتاحیه، شهر به طرز باشکوهی بازسازی شده بود. همه مکان ها و امکانات آماده بودند، سیستم های حمل و نقل فوق العاده مدرن به خوبی کار می کردند و امنیت بهترین بود. گرما برخی از رقبا را تحت تأثیر قرار داد و حضور تماشاگران برای برخی از رویدادهای قبلی ضعیف بود (تا حدی به دلیل مطبوعات نامطلوب). بیش از 20 ورزشکار پس از رد صلاحیت در تست های استفاده از مواد مخدر برای افزایش عملکرد، و اختلاف نظر در مورد امتیازدهی در ژیمناستیک و شمشیربازی خبرساز شد. با این وجود، بیشتر این رویداد 17 روزه بدون مشکل پیش رفت و 35 مکان مسابقه عالی در نظر گرفته شدند. مطبوعات جهان از موفقیت بازیها به شدت غرغر میکردند و از یونان به خاطر پیشبینیهای وحشتناک اما بیاساس عذرخواهی کردند. ژاک روگ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک، المپیک آتن را بازیهای رویایی و فراموش نشدنی» خواند.
در سال 2004 رکورد 201 کمیته ملی المپیک حضور داشت. نزدیک به 11100 ورزشکار در 37 رشته در 28 رشته ورزشی به رقابت پرداختند. بانوان برای اولین بار در کشتی آزاد و شمشیربازی سابر با لباس ورزشی نه جذاب شرکت کردند. مایکل فلپس، پدیده شنای آمریکا، با رکورد 8 مدال (شش طلا و دو برنز) در صدر جدول مدالها قرار گرفت. در این پیست، کلی هولمز از بریتانیای کبیر و هیچام ال گوئروج از اتیوپی صاحب مدال طلای دوگانه شدند و لیو شیانگ، مانع تراشی، اولین مدال طلای چین در دو و میدانی مردان را به دست آورد. مسابقه پایانی، ماراتن مردان، توسط استفانو بالدینی از ایتالیا برنده شد، پس از آن که رهبر، واندرلی لیما برزیلی، در حدود 4 مایل (6.4 کیلومتر) از خط پایان توسط یک تماشاگر عصبانی مورد حمله قرار گرفت. لیما که برای کسب مدال برنز بهبود یافت، مدال پیر دو کوبرتن را به دلیل نمایش استثنایی بازی جوانمردانه و ارزشهای المپیک» دریافت کرد.
پکن، چین، 2008
در سال 2008 بازی های المپیک برای اولین بار در چین برگزار شد. در ماههای قبل از شروع بازیها، یک زله ویرانگر در استان سیچوان، تمرکز بینالمللی بر مشکلات آلودگی چین، و اعتراضات به سابقه حقوق بشر چین و تبت بخشی از داستان المپیک شد. علاوه بر این، دولت چین به دلیل عدم تضمین آزادی کامل رسانهها برای بازدید از خبرنگاران در آستانه بازیها مورد انتقاد قرار گرفت. با این وجود، چین مصمم بود تا از طریق دریچه المپیک به جهانیان نشان دهد که به جمع مدرن ترین و تأثیرگذارترین کشورهای جهان پیوسته است و بازی ها با مشکلات اندکی برگزار شد و از نظر کمیته بین المللی المپیک موفقیت بزرگی تلقی شد. کمیته سازماندهی پکن امتیاز بالایی را برای امکاناتی که برای این رویداد ساخته شده بود به دست آورد، به ویژه استادیوم ملی برنده جوایز (که در زبان عامیانه به عنوان آشیانه پرنده شناخته می شود) که توسط معماران مشهور سوئیسی ژاک هرتزوگ و پیر دو مورون طراحی شده بود.
مایکل فلپس
رکورد سال 2004 برای شرکت در کمیته های ملی المپیک (NOCs) در سال 2008 با حضور 204 NOC در بازی ها پیشی گرفت. بیش از 11000 ورزشکار در 302 رویداد در 28 رشته ورزشی با هم رقابت کردند، اما بازی های پکن تحت سلطه دو شاهکار ورزشی تاریخی بود. مایکل فلپس، شناگر آمریکایی، رکورد مارک اسپیتز را برای کسب بیشترین مدال طلا در یک المپیک شکست و در هر هشت مسابقه که در آن شرکت کرد، طلا را از آن خود کرد. هشت طلای فلپس، مجموع طلاهای حرفه ای او را به 14 رساند که یک رکورد دیگر در المپیک است. در حالی که دستاوردهای فلپس احتمالاً بزرگترین داستان تقریباً در هر المپیاد دیگری بوده است، یوسین بولت دونده از جامائیکا با ادعای ردای "سریعترین مرد زنده" به شکل دراماتیک سهم خود را از کانون توجه به دست آورد. او نه تنها در دوی 100 و 200 متر طلا گرفت (و سومین مدال طلا را به عنوان عضوی از تیم امدادی 4×100 متر جامائیکا به دست آورد)، او این کار را در حالی انجام داد که رکورد جهانی هر مسابقه را شکست. از دیگر لحظات قابل توجه بازیهای پکن میتوان به پیروزی آبهیناو بیندرا از هند در ماده 10 متر تفنگ بادی مردان برای کسب اولین مدال طلای انفرادی در تاریخ کشورش و تووشینبایار نایدان از مغولستان در ماده 100 کیلوگرم جودوی مردان برای اولین طلای هر نوعی اشاره کرد. در تاریخ کشورش این بازیها برای کشور میزبان نیز یک موهبت بود، زیرا چین در یک المپیاد (51) بیش از هر کشور دیگری از سال 1988 مدال طلا کسب کرد.
ادامه دارد.
منبع:
ریو نامنظم ترین المپیک(داستان المپیک قسمت سیزدهم)
بهترین دوران ایران(داستان المپیک قسمت دوازدهم)
بازگشت به خانه(داستان المپیک قسمت یازدهم)
پر هزینه ترین المپیک تا آن زمان(داستان المپیک قسمت دهم)
شکوه بارسلون(داستان المپیک قسمت نهم)
المپیک ,مدال ,یک ,بازی ,های ,طلا ,را به ,به دلیل ,به دست ,شده بود ,مدال طلا
درباره این سایت